<img alt="" src="https://secure.chop8live.com/215520.png" style="display:none;">
Verkkokauppa

Miksi verkkomaksujen tilitykset ja kirjanpito ei täsmää?

Verkkomaksujen tilitykset sekä yrityksen kirjanpito eivät täsmää, jos tilityksiä tarkastellaan köntässä esim. kerran kuussa.


 Verkkokauppiaat puhuvat paljon maksamisen helppoudesta. Se onkin äärimmäisen kriittinen osa verkkokaupan prosessia, joka parhaimmillaan tuottaa lisäeuroja, toimimattomana ja hankalana taas karsii ostajapotentiaalin minimiin. Maksamisen helppoutta ei siis tohdi vähätellä - mitä helpompi, sen parempi.

Maksupalveluntarjoajan palvelun avulla ostaminen onkin tehty asiakkaalle helpoksi. Sen sijaan verkkokauppiaan ja kirjanpitäjän päädyssä maksujen jatkokäsittely kirjanpitokuntoon ei hoidukaan lasten leikin tapaan - raportti on haettava, ja siitä eriteltävä, kirjattava ja kohdennettava luku jos toinenkin. Kyseinen onkin tuttu aikasyöppö kirjanpitäjän arjessa, eikä verkkokauppiaskaan usein nauti turhauttavasta raporttitoimittamisesta, puhumattakaan todellisen rahatilanteen seuraamisen haasteista. 

Monet verkkokauppiaat ovat havahtuneet siihen, etteivät Paytrailin tilitykset sekä yrityksen kirjanpito täsmää, jos tilityksiä tarkastellaan esimerkiksi könttänä kerran kuussa. Tämä johtuu siitä, että asiakkaan maksaessa ostoksensa,  kirjanpitoon syntyy suoritus tilauksen mukana, mutta maksupalveluntarjoajan tilitysten kohdistaminen tapahtuu integraation avulla.

Tämän lisäksi verkkomaksujen välittäjä ottaa aina välistä oman transaktiomaksunsa sekä provision, jotka tulisi yrityksen kirjanpidossa osoittaa omille tileilleen. 

Paytrailin ja taloushallinnon integraation avulla verkkokauppias saa ajankohtaisempaa tietoa ja säästää kirjanpitäjän aikaa sekä kustannuksia. Tilaukset tuodaan Flashnoden integraatioissa Netvisoriin myyntitilauksina tai laskuina, asiakkaan maksutapojen tai tarpeen mukaan. Paytrail-maksutavan osalta ne tuodaan avoimiksi myyntilaskuiksi. Flashnode tuo tilauksen mukana lähdeohjelmiston tilausnumeron, jolla Paytrail suoritukset kohdistetaan avoimiin laskuihin. Käytännössä integraation avulla yrityksen kirjanpito on aina ajan tasalla. Samalla se säästää huomattavasti yrityksen aikaa, kun tätä työtä ei tarvitse tehdä manuaalisesti.

 

 

Paytrailin ja taloushallinnon integraation tuomia etuja ovat muun muassa

  • Maksutapahtumien nopeampi käsittely - tilaukset ja tapahtumat tiliöityvät automaattisesti ja välittömästi ohjelmistojen välillä, tietoja ei tarvitse enää näpytellä käsin
  • Ajan säästö - Paytrailin provisio-osuudet käsitellään automaattisesti

 

Tehosta verkkokauppaa automaatiolla

Integraation avulla yhdistät sinulle jo tutu ohjelmistot ilman kompromisseja. Verkkokauppiaalle se tarkoittaa parempaa kaupan katetta, vähemmän tylsiä työtehtäviä tiedonsiirron parissa sekä enemmän aikaa liiketoiminnan kehittämiseen.
 
Lue lisää

 

Similar posts

fn_logo_big

 

Tilaa blogi!